Projecten Validata Foundation

Vanuit ons MVO-beleid is de Validata Foundation ontstaan om direct maatschappelijke impact te realiseren.
De missie van de Foundation is het verbeteren van de positie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. We steunen verschillende projecten die zich inzetten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Hieronder het overzicht.


Emma at work

Emma at Work, ontstaan in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, heeft als missie om jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking vanaf 15 jaar te begeleiden naar een zelfstandige toekomst. Dit doen we zodat hun kansen op een financieel zelfstandige toekomst worden vergroot.

Emma at Work doet dit door jongeren te bemiddelen naar vakantie- en bijbanen en op die manier zo vroeg mogelijk zelf te leren, ervaren en ontdekken. Na hun studie bemiddelt Emma at Work jongeren ook naar vaste banen. Daarbij biedt Emma at Work persoonlijke ondersteuning aan de jongeren via individuele coaching met behulp van vrijwillige professionals en worden verschillende workshops op gebied van solliciteren gegeven. Tot slot biedt Emma at Work een mentorprogramma waarbij professionals uit het bedrijfsleven gekoppeld worden aan een jongere. De professional deelt zijn expertise of netwerk waardoor een jongere kan leren door te ervaren.

Emma at Work vindt het belangrijk om met iedereen die zich aanmeldt in gesprek te gaan om te kijken naar zijn of haar talenten en mogelijkheden. Met een beetje hulp, eventueel een aanpassing op de werkplek en goede afspraken kunnen jongeren zelfstandig aan de slag bij mooie werkgevers. Emma at Work helpt hen zoeken naar een uitdagende en passende baan op allerlei niveaus in verschillende sectoren binnen haar netwerk van gevarieerde en toonaangevende bedrijven. In de afgelopen 10 jaar zijn  ruim 1000 jongeren via Emma at Work naar een baan bemiddeld!

 Hack your future

HackYourFuture heeft als doel vluchtelingen te leren programmeren, met als einddoel de studenten zo snel mogelijk aan een duurzame baan te helpen. Gedurende 6 maanden leren de studenten de belangrijkste principes van programmeren en wordt ervoor gezorgd dat de studenten producten kunnen bouwen waar vraag naar is op de arbeidsmarkt. Dit programma wordt verzorgt met een team van 45 programmeurs die op vrijwillige basis de studenten elke zondag les geven. Doordeweeks worden onze studenten on- line ondersteund door mentoren. De studenten worden opgeleid als “full-stack developers” wat betekent dat ze zowel de voor- als de achterkant van webpagina’s en applicaties leren programmeren.street pro

De missie van StreetPro is om (kwetsbare) jongeren een positief toekomstperspectief aan te reiken door het vergroten van hun sociaal maatschappelijk zelfredzaamheid.  
We steunen het programma JobAcademy. Dit is een intensief ‘jobcamp programma’ waarbij jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt doordat zij bijvoorbeeld vroegtijdig school hebben verlaten, worden begeleid naar een baan. JobAcademy biedt jongeren de kans om binnen 2 weken na het programma aan het werk te gaan. Met het programma JobAcademy worden jonge werkelozen communicatie/ sociale vaardigheden aangeleerd. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het opdoen van succes- en leerervaringen op werkgebied en persoonlijk vlak.
Het uitgangspunt van JobAcademy wordt gevormd door;

  • maatwerk en individuele behoefte;
  • vraaggericht in plaats van aanbodgericht werken;
  • oplossingsgerichte aanpak;
  • non-formeel leren en veel reflecteren;
  • nadruk op zelfredzaamheid.

Voor een werkgever is het unieke aan dit programma dat de deelnemer vooraf geselecteerd wordt op basis van motivatie. De geselecteerde jongeren worden vervolgens klaargestoomd op alle voorkomende werknemersvaardigheden. Daarnaast krijgt de deelnemer, vanuit StreetPro, nazorg en daar waar nodig begeleiding.Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord