De Validata Group is dynamisch en groeit continu: Mirjam Peer

In dienst sinds: 8 mei 2017
Functie: Legal Counsel / Privacy Officer
 
Hoe ben je bij de Validata Group terechtgekomen?
Ik ben vrij lang werkzaam geweest in een functie als bedrijfsjurist bij een grote arbodienst. In mijn functie kwam de privacywetgeving steeds vaker naar voren en mijn interesse in dit onderwerp werd al snel gewekt. Op een gegeven moment wilde ik graag mijn horizon verbreden en een nieuwe uitdaging aangaan.  Op het internet ben ik op zoek gegaan naar juridische functies waarin vooral het privacy element een onderdeel zou zijn. En daar was Validata Group: een perfecte match. Het privacyvraagstuk is hier van groot belang. Het moment dat ik hier voor het eerst binnenstapte voelde het gelijk al goed en ik dacht “dit is het”. Mijn collega’s zijn ontzettend fijn, de sfeer is prettig en iedereen is gelijk. Het is een jong bedrijf en we doen het allemaal echt samen.  
 
Hoe bevalt de functie tot nu toe?
Het bevalt me ontzettend goed! Het is 180 graden anders in vergelijking met mijn vorige functie. Juridisch werk is en blijft natuurlijk juridisch werk, maar ik kom uit een groot bedrijf met een grote juridische afdeling. Daar zit meteen het  verschil. Voorheen zat ik op een tanker die met moeite van richting veranderde, nu zit ik op een speedboot die gemakkelijker en sneller te sturen is. Er is veel meer vrijheid.   
 
Hoe ziet jouw dag eruit?
Ik kijk nu nog veel mee, aangezien ik veel informatie moet verwerken. Op dit moment zijn er een aantal zaken die moeten worden aangepast, denk aan contracten, maar ook processen en beleidsstukken. Het is dus van belang dat ik op de hoogte ben van wat er speelt. Ik ben me aan het inlezen, voornamelijk op het gebied van klantcontacten en privacy. Daarna kan ik beginnen met veranderingen doorvoeren en zaken bijschaven. Het ziet er al ontzettend goed uit, maar er is altijd ruimte voor verbetering.
 
Welke kansen zie je voor jezelf en wat heb je Validata Group te bieden?
Ik denk dat het een combinatie is. Voor Validata Group is het van belang om kennis up-to-date te houden. Met name op het gebied van privacy, daar is op dit moment veel om te doen en is een belangrijk onderwerp. Er is nieuwe Europese privacywetgeving waar Nederland volgend jaar ook aan moet voldoen. Voor de Validata Group is het van belang om daar compliant mee te zijn en voorop te lopen op concurrenten. Het is altijd goed dat je als bedrijf op de hoogte bent en zichtbaar uitblinkt. Voor mij persoonlijk is het van belang om dat bij te houden. Het is voor mij een nieuw rechtsgebied, dus een hele mooie uitdaging.
 
Hoe heb jij je screening ervaren?
Je ziet gelijk hoe het product van CV-OK werkt vanuit het perspectief van de kandidaat. Nu ik hier eenmaal werk, zie ik de screening van de andere kant. Mijn screening ging ontzettend snel. Ik heb op een zondag mijn gegevens ingevuld en op maandag had mijn vorige werkgever al bericht ontvangen. Tijdens het invullen wordt de kandidaat erop geattendeerd dat hij of zij de referent zelf moet inlichten, maar ik was simpelweg niet snel genoeg. Het online systeem werkt erg prettig.  Het is fijn om het proces mee te maken vanuit het oogpunt van de kandidaat. Ook ben je weer even wat bewuster van je privacy en beseft opeens wat er allemaal over je te vinden is.Bron/auteur: Validata Group
Publicatiedatum:03 juli 2017


Terug naar overzicht
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord