white papers


Screening & Privacy: 3 tips AVG

Op 25 mei aanstaande wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bekrachtigd, internationaal bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR).
Hoe zit het met het verwerken van persoonsgegevens in kader van een screening? Het screenen van aankomende medewerkers of bewoners is per definitie een inbreuk op de privacy. Gerechtvaardigd weliswaar, maar toch. Die inbreuk wordt niet minder onder de AVG, maar wat verandert er dan wel? In dit stuk ga ik nader in op de basisregels voor de verwerking van persoonsgegevens bij een screening, en geef ik drie tips die helpen om ‘AVG-proof’ te worden.

Download


Screenen

De 6 W's
Het screenen van bepaalde groepen en het checken van bepaalde gegevens is inmiddels een veelbesproken en beschreven thema, maar wat houdt het nu precies in, en waarom doen we dit ook alweer? 

Download


Screenen in de zorg

Regels en praktijk

In de zorg neemt door wetgeving en accreditatie de vraag naar screening snel toe. Deze white paper is een eerste handleiding op het gebied van zowel wetgeving als een aantal lessen in de praktijk. 

Download


Het screenen van personeel: waar begin je?

5 tips voor een optimaal screeningsproces

Integriteit speelt een belangrijke rol bij het aannemen van nieuw personeel. Als dat vanaf het begin goed geborgd is leidt dat tot minder fraude. Vaak wordt er te laat overgegaan tot het structureel screenen van personeel omdat er iets fout is gegaan, of omdat het opeens moet, zoals in de financiële sector op basis van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

In deze white paper geeft de auteur Harm Voogt een vijftal tips voor een optimaal screeningsproces.

Download


De zorgplicht bij verhuur

Stel: u heeft net een woning verhuurd, wellicht via een makelaar. Na een dik half jaar krijgt u bericht van de politie; zij hebben inval gedaan in de woning en een hennepplantage opgerold. De huurder is met de noorderzon vertrokken. U had van tevoren, heel verstandig, nog wel wat gegevens opgevraagd waaronder een ID bewijs. Deze blijkt echter vervalst, dus de huurder kan überhaupt niet meer gevonden worden. De schade aan de woning bedraagt minstens € 30.000.

Download

Uw aanvraag is verstuurd.
De Validata Group B.V. (met de labels CV-OK, Vrijwilliger-OK en Wonen-OK) maakt gebruik van cookies en webstatistieken om beter inzicht te krijgen in het gebruik en de behoefte van de bezoeker. Dit doen we om deze website te kunnen blijven verbeteren voor de gebruikers. ×